Motorrijschool Heerlen

Persoonlijke begeleiding

Gedurende je rijlessen bij BIKEcadamy wordt je begeleid door één vaste instructeur. Vanaf het begin van je motoropleiding tot aan je praktijkexamen word je uitstekend begeleidt!

Ervaren motorrijschool

Bij ons word je opgeleid tot een bekwame en vaardige motorrijder. Onze lessen worden gegeven op de nieuwe Suzuki SV650 ABS (2020).

Flexibele lestijden

Graag willen starten met rijlessen, maar heb je het druk met school of werk? Bij onze motorrijschool in Heerlen kunnen lessen flexibel worden gepland zowel binnen als buiten je werk- / schooluren.

Beste prijsaanbod

Bij BIKEcadamy bieden wij rijlessen van kwaliteit, tegen een voordelige prijs. Het is mogelijk om je rijlessen los te boeken of om voordelig een totaal pakket af te sluiten.

Eerste motorrijles in Heerlen

Iedereen die graag wil leren motorrijden krijgt van ons een gratis proefles. Zo heb je de kans om kennis te maken met de motor en onze instructeur. Je maakt dan kennis met onze manier van lesgeven.

Gedurende de proefles leer je de basisvaardigheden van het motorrijden. Je maakt ook kennis met de beginselen van de bijzondere verrichtingen.

Na de proefles volgt een evaluatie waarin we je kunnen adviseren hoeveel lessen je nodig zult hebben voor je motorrijopleiding. Let echter wel op: de praktijk leert dat niet iedere leerling even snel leert. De ene is sneller dan de ander en het kan dus voorkomen dat je minder of juist meer lessen nodig hebt tot aan je praktijkexamen. Dit is vaak pas gedurende de opleiding duidelijk.

Ons doel is dat je met plezier veilig leert rijden en vol vertrouwen je praktijkexamen tegemoet gaat.

motorrijschool limburg

Motorrijlessen in Heerlen

Je mag vanaf je 21e opgaan voor rijbewijs A (code 80). Je neemt dan een examen af op een motor met onbeperkt vermogen (minimaal 50 kw.) Daarna mag je alleen rijden op een motor met een maximaal vermogen van 35 kw. Na minimaal 2 jaar (of eerder als je 24 bent) heb je recht op je rijbewijs A onbeperkt.

Vanaf 24 jaar mag je meteen opgaan voor rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen: AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelname).

Vraag een gratis proefles aan bij BIKEcadamy

Tijdens de proefles bij onze motorrijschool in Heerlen maak je kennis met jouw rij instructeur. Je krijgt direct een beeld van hoe jouw rijlessen eruit komen te zien en er wordt een plan op maat gemaakt voor elke leerling. Bij deze motorrijschool in de buurt van Heelen weet je direct waar je aan toe bent! Je krijgt direct na afloop van de proefles te horen hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt.

Voertuigbeheersing

We beginnen met oefeningen rondom voertuigbeheersing. Omdat we hier een poos intensief mee bezig zullen zijn stomen wij jou echt klaar voor het examen. Wij doen de oefeningen een keer voor, eventueel met jou achterop. Je raakt vertrouwd met de motor tijdens het doen van deze oefeningen. Zo train je voor het examen en leer je technieken die je op de weg moet toepassen.

Verkeersdeelname

Zodra wij denken dat je verantwoord de weg op kan, doen we dit ook. Jij zit op de lesmotor en wij volgen jou met de volgmotor. We vertellen jou over het afstellen van de spiegels en het kiezen van je positie op de weg.

Voor overtredingen ben je zelf verantwoordelijk. Wij vinden het ook belangrijk dat je de theorie beheerst; begin dus ook op tijd met de theorie te bestuderen! Indien je geen autorijbewijs hebt, mag je pas zelfstandig de weg op als je het theorie-examen voor de motor hebt gehaald.

Tijdens het rijden sta je met je instructeur in contact door middel van een portofoon. Wij coachen je daar waar nodig en geven je tijdig instructies.

Een motorrijder is kwetsbaarder in het verkeer dan een automobilist. Gedurende de opleiding zullen we je continue coachen in principes die jouw veiligheid verhogen. Denk hierbij aan plaats op de weg, aangepaste snelheid, bochten, kijktechniek én uiteraard voertuigbeheersing. Het is belangrijk dat je je bewust bent van je kwetsbaarheid en dat je leert om defensief te rijden.

De lesmotor van BIKEcadamy in de buurt van Heerlen

Bij onze motorrijschool in Heerlen leer je rijden op de nieuwe (2020) Suzuki SV650 ABS.

De nieuwe Suzuki SV650 ABS is de ideale lesmotor vanwege de opvallend stabiele wegligging, goede zithouding en wendbaarheid van de populaire allrounder. En dankzij slimme systemen kan ook de beginnende motorrijder focussen op wat belangrijk is: leren motorrijden en genieten van het vrijheidsgevoel van een motorfiets.

Pakketten en prijzen

Wat kost motorrijles in Limburg? Wij vinden het belangrijk dat motorrijden voor iedereen toegankelijk is. Daarom biedt BIKEcadamy verschillende pakketten aan. Er is altijd een pakket dat bij jouw lesbehoefte past.

Lespakket Snel

Voordeligst!

15 uur praktijk

10 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

AVB Examen CBR

AVD Examen CBR

€ 1.299,-

€ 1.249,-

Lespakket Gemiddeld

Meest gekozen!

22,5 uur praktijk

15 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

AVB Examen CBR

AVD Examen CBR

€ 1.710,-

€ 1.649,-

Lespakket Rustig

Alle tijd voor jou!

30 uur praktijk

20 lessen van 90 minuten

Gratis theoriepakket

AVB Examen CBR

AVD Examen CBR

€ 2.150,-

€ 2.049,-

Tarieven

Vrijblijvende proefles € 45,-
60 minuten les buiten pakket € 57,50
Praktijkexamen AVB € 150,-
Praktijkexamen AVD € 265,-
Tussentijdse toets bij het CBR € 265,-
Gezondheidsverklaring (betalen via CBR) € 39,30
Theorie-examen (betalen via CBR) € 37,00
Theoriepakket € 45,-
Theorie-examen (individueel begeleid) € 95,-

Examens

Voor het behalen van het motorrijbewijs moeten drie examens worden afgelegd:

→ Theorie-examen
→ Praktijkexamen Voertuigbeheersing (AVB)
→ Praktijkexamen Verkeersdeelneming (AVD)

Theorie-examen

Om te beginnen moet je eerst je theorie-examen bij het CBR afleggen. Ook als je al in het bezit bent van een rijbewijs B moet je het theorie-examen afleggen. Voordat je het examen verkeersdeelneming aflegt, dien je in het bezit te zijn van het theoriecertificaat. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Je mag er 6 van de 50 fout hebben. Er zitten zo af en toe vragen tussen die je op het verkeerde been zetten maar de meeste vragen zijn gemakkelijk te beantwoorden. Het is goed dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan het verkeersinzichtelijke aspect van het motorrijden, want alleen kennis van de verkeersregels maakt je nog geen goede motorrijder.

Jouw theorie-examen kun je reserveren bij het CBR in Heerlen en Parkstad. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Het examen betaal je direct via de website van het CBR.

Een behaald theorie-examen is 1.5 jaar geldig!

Examen voertuigbeheersing

Je moet, tijdens het examen voertuigbeheersing (AVB) allereerst laten zien dat je de controle hebt over de motor. Je leert 12 oefeningen aan, waarvan je er op het examen 7 moet laten zien. De oefeningen zijn verdeeld in vier clusters en uit elk cluster is een oefening verplicht. Dit examen duurt maximaal 20 minuten (inclusief kennismaking met de examinator en uitleg vooraf).

Je hoeft tijdens het examen voertuigbeheersing nog niet in het bezit te zijn van je theoriecertificaat als je al een autorijbewijs hebt.

Examen verkeersdeelneming

Veel mensen vinden ervaren de meeste spanning bij het examen verkeersdeelneming. Dat is heel begrijpelijk, want bij goed gevolg mag je zelfstandig motorrijden!

wat er allemaal gebeurt tijdens het examen, nemen we van tevoren met jou door. vanaf het begin van de lessen coachen en instrueren we je conform de richtlijnen van de Rijprocedure A. Voor de examinator zijn deze richtlijnen ook leidend.

Voor het zover is, doen we tijdens de les een proefexamen. Is de rit nog niet voldoende dan stellen we het examen nog even uit, of we maken er een tussentijdse toets van afgenomen door het CBR. Op de dag van het examen zelf, rijden we nog een stukje om er weer even in te komen en de motor op temperatuur te rijden.

Aan de hand van het AVD examen stelt de examinator een aantal technische vragen over de motor. Tijdens de lessen staan we hier uitvoerig bij stil. De rit die je tijdens jouw examen maakt, duurt ongeveer 35 minuten. De examinator volgt met zijn eigen auto en van je instructeur krijg je je instructies; wel zo vertrouwd!

De examinator let tijdens het examen op enkele specifieke zaken. Zo let een examinator op het veilig en zelfstandig deelnemen aan het verkeer waarbij je je bewust bent van je kwetsbaarheid zijn twee belangrijke zaken waar de examinator op let. Hierbij let de examinator o.a. op kijk- en spiegelgedrag, plaats op de weg, met aangepaste snelheid rijden en het toepassen van de verkeersregels.

Al deze punten worden vanaf les een op de openbare weg behandeld, dus er is niets om je ongerust over te maken!

logo 046

046 Rijopleidingen

BIKEcadamy is onderdeel van 046 Rijopleidingen. Autorijschool 046 bestaat sinds 2019 en is van eigenaar Rogér Stijnen. Met jarenlange ervaring in het vak van rijinstructeur en kennis van onder andere auto (B), motor (A) en Aanhanger (BE), is deze rijschool uitgegroeid tot de meest persoonlijke rijschool van Heerlen en omgeving.

046 Rijopleidingen stelt persoonlijke aandacht en ontwikkeling centraal. Je wordt begeleidt door één vaste instructeur, iets wat ook geld bij BIKEcadamy. Wij bieden heldere communicatie, lessen op maat en doen er alles aan om jou te begeleiden bij het halen van jouw rijbewijs. Uiteraard maakt het hierbij niet uit of je kiest voor auto- of motorrijles, goede service staat altijd voorop!

Niet alleen de service van 046 Rijopleidingen is uniek, ook onze lesauto. Wanneer je kiest voor een auto-opleiding zul je namelijk gaan lessen in een Mini Countryman is Jon Olsson uitvoering. Motor- of autoles, weet jij al wat je kiest?

046 rijopleidingen

Neem contact met ons op!

Benieuwd wat BIKEcadamy voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op door te bellen of appen naar 06 81422308, stuur een mail naar info@motorrijschoollimburg.nl of gebruik onderstaand contactformulier.

    Jouw naam*:

    Jouw e-mail*:

    Jouw telefoonnummer:

    Jouw vraag/opmerking: